Hvalpe / C-kuld (2013) / C-kuldet dagbog

C-kuldet dagbog


3 oktober
Conrad fik endnu en ormekur, for at kunne indføres i Grønland

25 september
Så er det tid til vaccination og DNA test. Ingen fejl eller mangler blev fundet, så nu er de klar til 


19, 20 og 21 September
3 x gang ormekur for 3. gang... så burde der ikke være nogle kryb at finde i maven p åde to små. Dog er de gode til at spise, jord, grus, græs, hinanden, etc. så ok godt at de er "af ormet" :-)

18 september
Udflugt til kreds 29, da jeg alligevel skulle til Tølløse... De fik rendt rundt på pladsen, kom gennem røret. Så gik turen til Benløse hvor de var på have vandring hos min far og naboer. 
Sidste udflugt i dag var til St. Merløse sportsplads, hvor der var fodbold kamp. De små bliver mere og mere modige, så de går gerne deres egne veje

17 september
På udflugt til Nicklas's 6. klasse. 15-20 børn i nærkontakt med de meget hvalpeglade elever. Amy var med som støttepædagog, så der var medbragt egen "bar" til pausen :-)
 
14 september
Familie komsammen og en masse nusning af børn og voksne. 

11 september
Var med en tur til diget med mor og løbe rundt i det høje græs

9 september
de to små fede vejer nu 4,3 kg :-)

7-8 september
Den har stået på havearbejde, så Conrad og Cleo har været mere med ude og oplevet en masse.
Der gå mere og mere tid med at slås indbyrdes. Cleo er en lille dame, der gerne giver Conrad en omgang.... Han er tålmodig og prøver først at slippe væk fra hendes tandsæt.... Så får han nok og så må Cleo stå for skud

2, 3 og 4 september
Ormekur igen... Det er ikke lige så let at narre dem mere når den lille sprøjte skal i munden... og så 3 dage i træk...
Det går super fint med renlighedstræning, det er meget sjældent der er uheld indendøre efterhånden, så forhåbentligt bliver det en nem sag for dem at komme ud i nye hjem.


2 september
Conrad og Cleo står tidligt op, og de holder den kørende længere og længere.... laver mere og mere ballade, så de udvikler sig lige som de skal :-) Cleo var total kold da jeg føntørrede hår og holdt føntørreren 10 cm fra hende (dog ikke den ende der blæser) Hun sad som en støtte og gloede. Samme scenarie under støvsugning fra både Cleo og Conrad, så de får flere og flere hverdags indtryk med i bagagen ;-)
 
1 september
Så var de med på biltur igen i dag. Ud og besøge mormor Jessie på 11 år. Lidt stille i starten, men så kom der lidt gang i dem. Mange anderledes lyde - traktorer og lastbiler i legetøjsudgaven - der larmede på gulvet.
 
31 august
Første køretur i bil. Det var med lidt larm i starten, men så lå de stille i bilen. De var på Drisdal, og lugte lidt til hestelivet og så en tur på Lynggården, en kostald, med et kontor hvor de to små kunne gå lidt rundt og snuse til de forskellige lugte. Der var heldigvis også 2 små børn i stalden, så det giver tjek i socialiseringslisten :-)
På hjemturen faldt de hurtigt i søvn efter dagens strabadser.
 
 
Det er hårdt at køre bil....
 
30 august
Så er Conrad og Cleo 4 uger. Det er gået stærkt fra ca 400g til 3 kilo på 4 uger :-) De får lidt opblødt hvalpe foder 2 gange dagligt, men de får stadig en del mælk, så det er ikke meget foder de får.
 
27 august
De små er nu 25 dage og er begyndt at reagere meget på lyde og bevægelser. De kommer rendende.... eller tumlende :-) når jeg kalder, og logrer løs med den lille hale.
De er med i stuen, det meste af aftenen og er går fint på trægulv, fliser, tæpper og har været i haven. Når de har sovet og leget tager jeg dem med i haven og de tisser fint derude. Selvfølgelig er der også uheld inde, men ingen tvivl om at det er naturligt at gå på toilettet ude.
 
25 august
Signe(Halvsøster) har mødt hvalpene flere gange, men i dag lagde hun sig ved siden af dem og opfordrede til leg. De bliver mere og mere friske, går alene rundt i huset, finder en sko, et viskestykke der var lagt til vask som skal ruskes.
 
20 august
Tog Cleo  og Conrad ud i have en ad gangen i højest et minut. Kunne høre hvor meget de fin sniffet en masse dufte bare det øjeblik jeg holdt dem og lod dem få lidt lys i øjnene og dyfte i næsen
 
19 august
Nu er de 17 dage og de er begyndt at kravle mere rundt og selv om det meste af dagen går med at sove og æde, bliver der flere og flere øjeblikke hvor der er aktivitet og der kommer lidt personlighed frem :-) Vægt Cleo 1780g og Conrad 1660g
 
16 august
Cleo og Conrad er nu 14 dage, og der begynder at se lidt i kasse, de prøver at bide lidt i hinanden med gummerne og i tæppet og mine fingre
 
12 august
De to fedebasser æder derud ad og Cleo har nu overhalet Conrad...
Cleo vejer 1146g og Conrad vejer 1080g.
 
Cleo har til eftermiddag åbnet sine øjne, så der er nu et par sprækker, så hun er ved at kunne følge med i omverdenen.
 
De har i dag fået den første ormekur, efter nye anbefalinger for at lave den bedste beskyttelse, så skal hvalpene behandles ved dag 10, 11 og 12 og igen når de er 6-7 uger. Amy og Signe fik også en Milbemax, så alle eventuelle parasitter er udryddet i husstanden.
 
9 august
Cleo og Conrad er nu en uge gamle. Cleo vejer nu 845 og Conrad vejer 870, så de har fordoblet deres vægt og lidt mere på en uge....
 
6 august
Vejning: Cleo 564g og Conrad 622g, så de tager godt for sig af retterne. De to fedebasser udvikler sig fint og vokser derud ad. De æder og sove, så æder der og sover, og så æder de videre.... Det er hårdt at vokse op!!
 
2 august
Conrad og Cleo blev født kl hhv. 20.24 og 21.26. Cleo vejede 404g og Conrad vejede 426 g
 
28, 29 og 30 juli
Dag 56, sidste uge af drægtigheden. Amy får panacur 3 dage i træk, for at reducere parasit trykket mest muligt.
Temperaturen bliver målt dagligt den sidste uge, for at se hvornår temperaturen falder en grad, pga progesteron hormonet ophører sin produktion, og hvalpene er inden for de næste 24-36 timer.
 
23 juli
Dag 51, Amy har taget et kilo mere på(4 kg)så 34,5 kg fylder damen nu :-)
Har taget røntgenbillede af mavsen og der er fundet 5 hvalpe i Amy, spændende ;-)
 
Scanninger
17 juli
Ja kald mig bare paranoia: Syntes ikke Amys mave var blevet meget større den sidste uge, så jeg var ikke helt rolig og frygtede der var sket noget med hvalpene..... Så min søde kollega Anja, tog scanneren i hånden og fandt ihvertfald 4 hvalpe, der var vokset fint og havde fin hjertelyd.... Så blev jeg rolig igen :-)
 
Har fået svar fra gentest på DM- Degenerativ Myelopati hos hund.
Det er en fatal lidelse der oftest ses på ældre hunde 6-8 år, hvor deres muskler gradvis lammes til de er 100% immoblie.
C-kuldet kan aldrig udvikle sygdommen, da Amy er bærer(N/DM) og Signe er fri(N/N) derfor er Macho også fri.
 
8. juli
Amy blev scannet igen i dag - forsøgskanin til scanner instilling på arbejde ;-) Der var minimum 4 hvalpe, og der var fuld speed på. Det bliver spændende at se hvor mange der er :-)
Hun har taget 2½ kilo på og 6 cm i lysken :-)
 
6. juli
Amy viser nu tydelige tegn på at være drægtig. Hun er mere udfyldt i maven og der er begynder at danne sig en mælke i patterne.
Hun er mere rolig og puster mere end ellers.
 
25. juni
Amy er i dag blevet scannet drægtig på dag 23. efter parring, så der er hvalpe på vej :-)
 
Parringen
2. juni
efter en køretur på 5½ time nåede vi til kennel Gråmann, hvor Macho bor og nyder sin pensionisttilværelse.
En time efter ankomst blev Amy parret. Jeg havde aftalt overnatning i nærheden, så Amy kunne parres igen mandag, men det var ikke med i Amys planer.. Dagen efter, 3. juni, var Macho ikke mere velkommen, og da han fik undersøgt hende, var han også klar over at ægløsningen var overstået. Så det var med nogen tvivl at jeg kørte hjem til Danmark efter kun en parring, men håber hundene er de klogeste og de har styr på situationen :-)
 
1. juni
Amy har fået foretaget progesterontest og smear hos Birgitte Schiøtt, og den viser at optimal parring er søndag d. 2. juni, så vi venter med at køre til Sverige næste dag.
 
 
 
Hanne Larsen | Ringstedvej 62, 4370 St. Merløse  | Tlf.: 40761361