Kennelen

Kennel Oggywons er et meget lille hobby-stue opdræt på Midtsjælland med fokus på en arbejdsivrig og førbar hund, der er psykisk og fysisk sund.

Det er selvfølgelig hvad alle gerne vil lave, håber jeg, derfor er der også mange overvejelser med når kuld planlægges.

Min hund/e er hovedsagligt trænings-og familiehunde, hvor et aktivt hundeliv har førsteprioritet, så de får brugt deres drifter og evner som arbejdshunde.. Sideløbende med de slapper af på sofaen efter hårdt arbejde J
 
Hvordan startede det hele:
Stammoderen - Dronning Jessie!

Rask Jessie er første hund. Hun blev indkøbt som familiehund, for mig og min tidligere kæreste og vi havde kun planer om at hun skulle trænes til "husbehov"; komme når man kalder, sidde pænt, etc.

Men...........det viste sig at være rigtig sjovt at træne, især når hunden hurtigt forstod hvad den skulle, og jeg åbentbart kunne få hende til at forstå hvad der skulle til i de forskellige øvelser der skulle trænes.

 

Det blev hurtigt til mere end en træningsdag om ugen, jeg har siddet som kasserer og formand i kreds 29 Tølløse, trænet sporhold, familiehold, deltaget i en del konkurrencer, etc. Jessie blev avlskåret i klasse 1 og har fået BHP III og IPOIII, så det er blevet til mange flere træningstimer end første ventet. Se detaljer under resultater.

 

Jessie fik desværre en seneskade (under leg - hvor uheldig kan man være!) i april 2006. Efter 8 måneders total ro, kom hun efter mange måneders genoptræning (med lange gåture 8-12 km, Waterwalker, svømning, spor, lydighed, etc.) i fin form igen. Hun er mor til A-kuldet(april 2007) kom i så god form at hun også fik sin IPO3 i nov 2007 med 90 i gr.-C. Derefter kom B kuldet i juli 2008.

Jessie blev efter B-kuldet pensioneret helt og er nu blevet hyggehund, da det vil være for stor en belastning at fortsætte træningen på fuld tryk. Hun bor nu hos Bo og Anja, så hun er kommet hjem til "far"!...
 
 BHP3, AK1
 

 

Avlstæver
Amy fra A-kuldet har fået sin BHPII og er avlskåret i 2010. Amy er mor til C-kuldet og hun er flyttet til Bo og Anja, da uddannelse i nov. 2013-nov. 2014 med meget rejsetid, blev den bedste løsning for Amy <3
Signe er i første omgang indkøbt som trænings-konkurrencehund, men hun har pt. IPOII og er avlskåret. 
 

Signe trænes efter Tobias Oleynik´s nepopo system.

Var på kursus første gang i november 2010(grundkursus og workshop i Hesselballe), og har været på yderligere 4 kurser(Köhl oktober 2011, og juli 2011, april 2012, april 2013 i Hesselballe)

Det er en super træningsform for mig, og jeg er overbevist om at det ikke er sidste hund der bliver trænet på denne måde. Denne træningsform har været en stor øjenåbner i hvor logisk og fair det kan gøres for hundene, først at vise dem hvad man ønsker af dem, og så heletiden få hunden til at arbejde for sin fører, da den ser sin mulighed for at forbedre sin situation(negativ påvirkning,foder, bold, etc.)

 

 

Signe vandslangetæmmer :-) - IPO3, AK
 
 
 Oggywons Amy, BHPII, AK
 

  Oggywons Bessie - Kredsmester i Beg. B, 96 point (16 mdr.)

  

 

Hanne Larsen | Ringstedvej 62, 4370 St. Merløse  | Tlf.: 40761361